Algemene informatie Apple

op 1 april 1976 is Apple Inc. opgericht, toen onder de naam Apple Computer. De oprichters van het bedrijf zijn Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Apple Inc. kreeg eind jaren 70 naamsbekendheid met de Apple II, dit was de eerste succesvolle personal computer ter wereld. Het had niet veel gescheeld of Apple had niet gestaan waar het nu staat, in 1997 had het bedrijf een investeringsinjectie nodig om op de been te blijven. De investering van 150 miljoen dollar kwam van Microsoft en sindsdien is Microsoft ook aandeelhouder van Apple Inc. Tegenwoordig is Apple Inc. niet meer weg te denken en heeft het bedrijf een zeer herkenbaar beeldmerk. In 2009 werd het bedrijf zelfs uitgeroepen tot het merk van het decennium. Het succes van Apple Inc. is volledig aan te schrijven aan de inmiddels overleden Steve Jobs, onder zijn leiding kwam Apple Inc. met de meest revolutionaire apparaten op de markt. Steve Jobs heeft onder andere de iPod, iPad en de welbekende iPhone geïntroduceerd. Apple Inc. heeft altijd enorm veel aandacht besteed aan het design van zijn producten. Vooral het design van de Apple producten heeft bijgedragen aan het enorme succes dat het bedrijf vandaag de dag heeft. Elk apparaat word super goed ontvangen en vliegt als warme broodjes over de toonbank. Het hoofdkantoor van Apple Inc. staat in Cupertino, Californië. In 2015 moet een volledig nieuw kantoor geopend worden in de vorm van een ruimteschip.

Smartphones, mobiele telefoons en abonnementen

Apple Inc. heeft de laatste jaren ontzettend veel producten op de markt gebracht en elk product werd pas gelanceerd als het naar de wens was van de volledige directie en in de tijd van Steve Jobs was hij de beslissende factor of het product klaar was voor een release. Apple Inc. is groot geworden met de personal computer, maar het bedrijf is uit haar voegen gegroeid door de immens populair iPhone. De iPhone is vandaag de dag het belangrijkste product van Apple Inc. en om dit zo te laten blijven zal Apple Inc. er alles aan doen om te blijven innoveren in het product. De eerste iPhone kwam op 9 januari 2007 op de markt. De iPhone was meteen een succes en we zijn nu al een aantal generaties verder qua iPhones en nog steeds is het één van de meest verkochte smartphone van de wereld. Apple brengt eigenlijk maar één nieuwe iPhone per jaar uit, om zo toch voldoende tijd te hebben om weer een nieuw succesvol nummer op de markt te kunnen brengen. Steve Jobs heeft volgens velen ondanks zijn overlijden in 2011 nog steeds invloed gehad op de iPhone generaties tot de iPhone 5s.

Besturingssysteem Apple

Apple Inc. heeft een eigen mobiel besturingssysteem, namelijk iOS. Het besturingssysteem is helemaal door Apple Inc. ontworpen en word alleen gebruikt op de iPhone modellen. Vanaf de iPhone 4 maakt Apple gebruik van iOS. iOS word meerdere keren voorzien van een update die makkelijk op de iPhone te downloaden is. Op heden word er gebruik gemaakt van iOS7.1 en naar verluid zal er in 2014 wederom een upgrade beschikbaar komen voor iOS.