Heb jij altijd al een mobiele telefoon willen hebben waar twee simkaarten in kunnen? Vind jij het prettig om werk en privé gescheiden te houden in je mobiele telefoon? Dan is een dual sim telefoon iets voor jou!

Zoals gezegd is een dual-sim telefoon een telefoon waar plaats is voor twee simkaarten. Er zijn drie verschillende soorten dual-sim telefoons, namelijk: een active dual-sim, een standby dual-sim en een dual-sim shift.

De active dual-sim
Met dit soort toestel is het mogelijk om twee simkaarten tegelijkertijd te gebruiken en het is mogelijk om op beide nummers gebeld te worden. Dit komt doordat het toestel twee antennes heeft.

De standby dual-sim
Bij dit toestel ben je op beide simkaarten bereikbaar maar als je de ene simkaart gebruikt, kan je niet worden gebeld op de andere simkaart. Dit is dus het tegenovergestelde van de active dual sim. Een standby dual-sim toestel heeft maar één antenne.

De dual-sim shift
Bij dit toestel kun je in het menu aangeven met welke simkaart je wil bellen. Deze variant biedt vooral uitkomst als je af en toe moet bellen met een ander nummer maar niet perse bereikbaar hoeft te zijn met dit nummer.

Voor wie?
Dual-sim telefoons zijn vooral geliefd bij mensen die veel reizen, vaak bellen naar het buitenland en voor mensen die werk en privé gescheiden willen houden. Het is overigens ook mogelijk met een dual-sim toestel verschillende abonnementen met elkaar te combineren. Het ene abonnement bijvoorbeeld met veel belminuten, het andere abonnement met een grote databundel.

Een dual-sim toestel wordt ook steeds meer gebruikt om hoge roamingskosten te vorkomen. Dit zijn tarieven voor het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland. Zo kan bijvoorbeeld een Nederlandse simkaart en een lokale simkaart van het land waar je op dat moment bent gebruikt worden. Je bent zo op beide nummers bereikbaar en kan zo goedkoper bellen en internetten met de lokale simkaart.