Apple gaat een gratis reparatieprogramma lanceren voor een lichting MacBook Pro’s welke werden verkocht tussen 2011 en december 2013. Een aantal modellen met problemen die door Apple worden erkend zal het bedrijf kosteloos gaan repareren.


Er kwamen heel wat klachten binnen over grafische problemen met de MacBook Pro’s. Om die reden heeft Apple een gratis reparatiedienst in het leven geroepen voor gebruikers die last hebben van dit probleem. De modellen waar het om gaat zijn de 15- en 17-inch modellen van de MacBook Pro welke in 2011 zijn gemaakt en de 15-inch Retina MacBook Pro’s welke zijn gemaakt in 2012 en 2013. Vanaf 27 februari gaat het programma in Nederland van start. Klanten die problemen hebben met hun Macbook kunnen op de website controleren of zij over een model beschikken welke in aanmerking komt voor gratis repartie. Deze kunnen worden opgestuurd met de post of worden gebracht naar de Apple Store. Klanten die eerder een reparatie van hun Macbook Pro hebben gehad en hiervoor hebben betaald kunnen hun geld terugvragen.

Klanten die beschikken over een eerder genoemd model en last hebben van problemen met het beeldscherm komen in aanmerking voor een gratis reparatie. Een zelfde soort regeling werd vorig jaar gebruikt voor gebruikers van de iPhone 5. Dit iPhone model had geregeld een defecte standby knop waar gebruikers last van hadden. Met de regeling kon dit buiten de garantie gerepareerd worden. Het kan zijn dat er storingen in het beeld plaatsvinden of dat het scherm uitvalt. Ook zijn er Macbooks die zichzelf ineens opnieuw gaan opstarten. Dit blijkt voor veel mensen een probleem te zijn want op verschillende Apple fora regende het klachten en werden er online petities opgezet waarbij gebruikers een reparatie eisten. Apple reageert hierop met het reparatieprogramma.