Al lange tijd waren er geruchten over het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4. De G-lijn van LG is de aflopen jaren de best verkopende lijn van LG geweest. Het was dan ook geen verrassing dat er een opvolger in deze lijn kwam. De LG G4 is in Nederland waarschijnlijk vanaf eind mei te verkrijgen voor circa 649 euro. Voor deze prijs krijg je de basis versie, met achterkant van kunststof. Bijzonder aan de G4, en niet eerder gezien bij een vlaggenschip, is dat de G4 ook vergkrijgbaar is met een handgemaakte achterkant van leer. De leren achterkant ziet er erg goed uit, maar kost je wel circa 50 euro extra.

Specificaties

Wat betreft specificaties is de LG G4 echt een high-end toestel. Net als zijn voorganger, de LG G3, krijgt het toestel een 5.5 inch. Wat ons betreft aan de grote kant om in je broekzak te dragen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De resolutie van het scherm is zeer goed met QHD-kwaliteit van 2560 bij 1440 pixels. Het scherm van de LG heeft een lichte kromming over de lengte van het scherm zodat het toestel beter tegen je oor past.

Een goed scherm zonder goede camera is natuurlijk een waardeloze combinatie. Daarom heeft de G4 een 16 megapixel camera aan de achterkant gekregen, en bovendien ook een 8 megapixel camera aan de voorkant. De software bij deze camera zorgt voor optische beeldstabilisatie en een snelle autofocus. Bovendien kan je als gebruiker veel instellingen configureren omtrent de sluitertijd, witbalans enzovoort.

Een goede smartphone heeft tegenwoordig ook een goede processor nodig. In de G4 zit een Qualcomm Snapdragon 808 processor met maar liefst 6 kernen. Dit is niet de snelste processor van het moment, maar moet zeker voldoende zijn om goede prestaties te leveren. Wat betreft intern geheugen zal je met de 32GB opslag niet snel te kort hebben. Het RAM geheugen heeft ook een nette 3GB. De accu is wat aan de kleine kant met 3000 mAh, maar het toestel moet met gemak een dag mee kunnen. Als software heeft LG gekozen voor Android 5.1 en zoals we van LG gewend zijn zitten de volumeknoppen aan de achterkant van het toestel.

Prijzen voor een 1 jarig LG G4 abonnement zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze wel bekend zijn kan je ze vinden op