Algemene informatie HTC

HTC is een speler op de telefonie markt, die er pas op een later tijdstip bij is gekomen. Het bedrijf HTC is namelijk opgericht in 1997. Dit gebeurde in Taiwan. HTC is opgericht door de heren Peter Chou en Cher Wang. Deze heren hielden zich op het begin eigenlijk alleen meer bezig met het ontwikkelen van PDA”s voor andere bedrijven. Pas op een later moment is HTC zich gaan richten op het ontwikkelen van mobiele telefoons. In een zeer korte tijd heeft HTC een perfecte positie weten te bemachtigen in de markt van mobiele telefoons. HTC is op dit moment namelijk een bedrijf waar niemand meer om heen kan. Helaas heeft HTC ook andere tijden gekend namelijk in het jaar 2012. HTC had toen helaas het probleem dat de uitgebrachte mobiele telefoons total niet aansloegen bij de gebruikers. Dit koste HTC behoorlijk veel geld. HTC besefte dat er snel iets moest veranderen en zodoende bracht HTC in 2013 de lijn One uit. Hier heeft HTC heel erg goed aangedaan, aangezien de smartphones uit de lijn One erg goed aanslaan. HTC is weer helemaal terug.

Smartphones, mobiele telefoons en abonnementen

HTC heeft al een behoorlijk aantal mobiele telefoons uitgebracht. Wie heeft er nou eigenlijk geen mobiele telefoon van HTC gehad. De eerdere mobiele telefoons waren natuurlijk wat simpeler, maar HTC ging steeds meer naar haar gebruikers luisteren en paste zo haar mobiele telefoons steeds iets meer aan. HTC koos er op een gegeven moment voor, om de mobiele telefoons uit te brengen binnen een bepaalde lijn. Zo kende HTC de lijn Touch, Desire en Sensation. De nieuwste lijn, waaronder HTC smartphones uitbrengt is de lijn One. Deze lijn moest er voor gaan zorgen dat de gebruikers weer positief gestemd werden over HTC. Dit is HTC zeker gelukt. De HTC One, was de eerste smartphone die binnen deze lijn werd uitgebracht en deze werd meer dan positief ontvangen. De nieuwste smartphone die HTC heeft uitgebracht is de HTC One M8. Dit toestel heeft een groter scherm gekregen, namelijk 5 inch. Ook heeft HTC de capaciteit van de batterij vergroot. HTC weet dat gebruikers hun smartphone dag en nacht willen gebruiken. De HTC One M8 heeft aan de voorkant een camera van 5.0 megapixels. Hiermee kan de gebruiker leuke selfies schieten. Aan de achterkant van het toestel zit een camera van 4 ultrapixels. Natuurlijk is het nieuwste toestel verder voorzien van vele andere snufjes en specificaties.

HTC biedt haar smartphones voornamelijk aan in combinatie met een abonnement. De aanschafprijs van bijvoorbeeld de HTC One M8 ligt behoorlijk hoog en niet elke gebruiker kan dit bedrag in één keer betalen. Kiest de gebruiker voor een abonnement, dan heeft de gebruiker alleen de vaste maandelijkse lasten van het abonnement. De gebruiker heeft de vrijheid om een aantal zaken zelf te bepalen. Kiest de gebruiker bijvoorbeeld voor een één of tweejarig abonnement. En hoe zal de gebruiker het abonnement indelen. De toestellen van HTC worden door vele verschillende aanbieders aangeboden. De gebruiker zou van te voren de verschillende aanbieders nog met elkaar kunnen vergelijken. Zo kan de gebruiker nooit voor verrassingen komen te staan.

Besturingssysteem Huawei

HTC laat haar smartphones draaien op het besturingssysteem Android. Op dit moment is Android KitKat 4.4.2 hier de nieuwste versie van. Android is ontwikkeld door Google. Zodoende zijn er ook vele programma’s van Google te vinden op de smartphones die gebruik maken van Android Zo zijn deze smartphones onder andere voorzien van Google Maps en Gmail. In de Google Play Store kunnen de gebruikers allerlei apps downloaden. De meeste apps zijn gratis en voor sommige moet worden betaald.