Algemene informatie Huawei

Huawei is een Chinees bedrijf, gespecialiseerd in telecommunicatie. Het bedrijf is opgericht in 1987 en het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Shenzhen, China. Het bedrijf heeft naam en faam gekregen op de zakelijke markt met het aanleveren van complete netwerken voor telecommunicatie. Op de particuliere markt is Huawei nog relatief onbekend ondanks dat het bedrijf een grote naam heeft. Pas vanaf 2012 bestormd Huawei de Europese telecom markt met een eigen productielijn. De Smartphones zijn relatief goedkoop helemaal in vergelijking met al gevestigde namen in bijvoorbeeld Nederland. De naam Huawei kent in Nederland een fonetische uitspraak: ‘Hoe-aa-wei’. Zoals al gezegd is Huawei al een bekende naam, ook in Nederland ondanks dat veel mensen de naam niet bekent voor komt. Huawei levert aan onder meer KPN en T-Mobile het 2G, 3G en 4G netwerk. Dit is opzich al opmerkelijk want Huawei is het eerste Chinese bedrijf dat in Europa zo’n technologisch hoogstaand netwerk heeft aangelegd.

Huawei concentreerde zich eerst op de zakelijke markt, maar sinds 2012 wil het ook naam en faam krijgen op de particuliere markt. Het assortiment aan smartphones, tablets en andere mobiel internet producten wordt steeds verder uitgebreid. In 2013 is Huawei in Nederland zelfs al opgeklommen naar de derde plek voor meeste verkochte smartphone. Het mag duidelijk zijn dat Huawei ons nog heel veel gaat brengen in de toekomst.

Smartphones, mobiele telefoons en abonnementen

Het bedrijf is pas in 2012 op de Europse markt gekomen en kwam direct met een geweldige smartphone. Huawei bestormde de Europese markt met de dunste smartphone tot nu toe, dit is de Ascend P6. De smartphones en tablets die Huawei produceert zijn relatief goedkope Android en Windows Phone 8 smartphones. Door de kwaliteitsproducten met een juiste prijs aan te bieden hoopt Huawei zo snel mogelijk de naamsbekendheid te vergoten in Europa. In Nederland is dit al deels gelukt, want niet voor niets stonden ze in de top 3 van best verkopende smartphones in 2013. In de toekomst kunnen we nog veel verwachten van Huawei op telecom gebied, want nu hebben ze voet aan de grond gekregen in Europa en dat was het eerste doel van het bedrijf.

In 2014 werd het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf wereldwijd bekend gemaakt vanuit Parijs. Dit geeft al wel aan dat Huawei de markt van Europa heeft betreden en dat ze hier grote dingen willen gaan doen. Als de prijs/kwaliteit verhouding van de producten acceptabel blijven, gaat Huawei in Europa, maar zeker in Nederland steeds meer faam en naam krijgen.

Besturingssysteem Huawei

Huawei maakt gebruik van twee besturingssystemen. Ze maken voor hun smartphones gebruik van Google’s Android en ze maken gebruik van het besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone 8. Het verschilt per smartphone model wat het besturingssysteem is. Voor de topmodellen maakt Huawei gebruik van de meest recente versie van Android. Dit heeft als voordeel dat er gratis gebruik gemaakt kan worden van Goolge diensten, zoals Gmail, Google Maps en Google+.