Huawei Ascend P7

Huawei is nog een redelijk nieuwe speler op de telefonie markt. Huawei brengt dus nog niet zo heel lang, mobiele telefoons uit. De mobiele telefoons die Huawei tot nu toe heeft uitgebracht, vallen allemaal in de Ascend lijn. De nieuwste smartphone die is uitgebracht door Huawei, is de Huawei Ascend P7. Deze nieuwste smartphone volgt de Huawei Ascend P6 op. De Huawei Ascend P6 is een erg populaire smartphone, die Huawei duidelijk op de kaar heeft gezet. Niet voor niets behoort Huawei nu tot de top van de telefonie aanbieders. De verwachtingen van de opvolger liggen dus behoorlijk hoog. Deze verwachtingen worden gelukkig allemaal waar gemaakt. De Huawei Ascend P7 is namelijk een waar top toestel. Zo is de Huawei Ascend P7 voorzien van nieuwere snufjes en specificaties. Het nieuwe toestel heeft een groter scherm gekregen, waardoor het toestel natuurlijk ook iets groter en dikker is geworden. De Huawei Ascend P7 heeft niet alleen een goede camera aan de achterkant, maar het toestel heeft ook een goede camera aan de voorkant om de nodige selfies te maken.

Uitvoeringen, modellen, abonnementen en prijzen

De Huawei Ascend P7 is te verkrijgen in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en wit. Het toestel is één van de dunste smartphones die te verkrijgen is. De afmetingen van het toestel zijn dan ook veel belovend. De Huawei Ascend P7 is 139,8 mm hoog en 68,8 mm breed. Het toestel is maar 6,5 mm dik en weegt maar 124 gram. Nu bijkt al wel dat de Huawei Ascend P7 een heel stuk dunner is, dan de concurrentie. Het toestel heeft aan de voor- en achterkant een glazen paneel, dat bescherming krijgt van het welbekende Gorilla Glass 3. De aanschafprijs van de Huawei Ascend P7 is ets wat de meeste gebruikers verrast. De aanschafprijs van dit toestel ligt namelijk rond de € 449-.
Huawei vindt het erg belangrijk om goede smartphones af te leveren met een lagere aanschafprijs. De meeste gebruikers kiezen voor een Huawei Ascend in combinatie met een abonnement. Zo hoeft de gebruiker de aanschafprijs niet te betalen en van te voren is bekend, wat de vaste maandelijkse kosten zullen zijn. Wel wordt er aan de gebruikers geadviseerd om eerst de te verkrijgen abonnementen met elkaar te vergelijken om altijd de beste deal te kunnen sluiten.

Plus- en minpunten van de Huawei Ascend P7

Een pluspunt van de Huawei Ascend P7 is toch echt de camera aan de voor- en achterkant. Aan de achterkant van het toestel zit een 13,0 megapixel camera. Hier hadden nog wat meer pixels gemogen, maar er kan redelijk mee worden gedraaid met de concurrentie. De camera aan de voorkant heeft meer liefst 8 megapixels. Dit is een perfecte camera om veel selfies mee te schieten.

Een minpunt van de Huawei Ascend P7, is dit bepaalde privacy instellingen niet meer gelden. Dit geldt voornamelijk voor een aantal apps. Er kan nu van te voren niet meer worden besloten, of een app toegang heeft tot bijvoorbeeld het telefoonboek. Alle informatie wordt nu zomaar doorgespeeld.

Specificaties

De Huawei Ascend P7 is één van de dunste smartphones die op dit moment te verkrijgen is. Het toestel draait op een besturingssysteem van Android. Namelijk Android KitKat 4.4.2 in combinatie met EmotionUI 2.3. Het toestel wordt standaard geleverd met een werkgeheugen van 2 GB en een opslaggeheugen van 16 GB. De Huawei Ascend P7 is een redelijk snel toestel, dit komt door de 1,6 GHz quad-core processor. Het toestel heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pizels. Natuurlijk mag er tegenwoordig geen camera meer ontbreken op een smartphone. De Huawei Ascend P7 heeft dan ook een 13 megapixels camera aan de achterkant van het toestel en een 8 megapixels camera aan de voorkant. Dit om de nodige selfies te kunnen schieten.