Algemene informatie LG

LG is een groot bedrijf at zich bezig houdt in vele verschillende sectoren. Tegenwoordig wint LG haar bekendheid door het ontwikkelen van mobiele telefoons en tv’s. Het bedrijf LG is opgericht in 1947 in Zuid-Korea. Het bedrijf LG is ook nog actief in de volgende sectoren: financiering, chemie, energievoorziening, handel en natuurlijk elektronica. De naam waar LG haar bedrijf mee is gestart is Lucky Goldstar. Onder de naam Lucky bracht LG producten uit in Zuid-Korea en onder de naam Goldstar in andere delen van de wereld. Vanaf het jaar 1995 was LG deze naam zat en gebruikte het bedrijf alleen nog de naam LG. LG heeft veel bekendheid gekregen door haar eigen slogan, namelijk Life’s Good. LG is pas op een later tijdstip begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons. In de jaren 90 bracht LG haar eerste mobiele telefoon uit en tegenwoordig is LG een belangrijke speler in deze markt en brengt zij super de luxe smartphones uit.

Smartphones, mobiele telefoons en abonnementen

LG is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van mobiele telefoons. De eerste mobiele telefoons waren natuurlijk eg simpel. Tegenwoordig zijn de smartphones voorzien van de meest gekke applicaties en snufjes. Ook LG doet hier aan mee, aangezien er natuurlijk niet achter kan worden gebleven bij de concurrentie. LG vindt het daarnaast erg belangrijk dat er voor elke gebruiker een telefoon te vinden in. Dus zodoende brengt LG luxere en duurdere telefoons uit, maar ook goedkopere en simpelere varianten. Op die manier is er voor elke gebruiker wel iets te vinden. LG heeft er op een gegeven moment voor gekozen om de telefoons uit te brengen in een bepaalde lijn. Z heeft LG de Nexus en de Optimus lijn ontwikkeld. De telefoons uit deze twee lijnen sloegen goed aan bij de gebruikers. De nieuwste smartphone die door LG is uitgebracht, is de LG G3. Deze nieuwe smartphone zal LG helemaal op de kaart zetten. De smartphone wordt niet voor niets het paradepaardje van LG genoemd. LG heft haar nieuwste toestel iets vergroot waardoor deze nu een scherm heeft met een grootte van 5,5 inch. Het scherm heeft ook nog eens een verbeterde resolutie, waardoor onder andere alle kleuren perfect uit het scherm komen. Daarnaast heeft het toestel een aluminium behuizing, waardoor het toestel niet alleen prettig in de hand ligt, maar er ook nog eens erg luxe uit ziet.

De nieuwste toestellen die LG uitbrengt hebben allemaal een behoorlijke hoge aanschafprijs. Zodoende worden deze toestellen dan eigenlijk ook alleen maar afgenomen in combinatie met een abonnement. Hierdoor hoeft de aanschafprijs niet betaald te worden, maar heeft de gebruiker vaste maandelijkse kosten die voor het abonnement betaald moeten worden. De gebruiker heeft we de luxe dat hij of zij zelf kan bepalen hoe het abonnement er uit komt te zien. Wordt er gekozen voor een één of tweejarig abonnement. Hoeveel belminuten zijn er per maand beschikbaar en hoeveel mb’s mogen er per maand worden verbruikt. Dit mag de gebruiker zelf bepalen. Het kan bij bepaalde smartphones voorkomen dat er een kleine bijdrage moet worden bepaald. Op deze manier kan de aanbieder de hoge aanschafprijs een beetje compenseren.

Besturingssysteem

LG maakte vroeger gebruik van een eigen besturingssysteem, genaamd OS. LG ontdekte al snel dat dit geen optie was. Een besturingssysteem moet zich namelijk constant blijven ontwikkelen en dit was helaas niet het sterkste punt van het bedrijf LG. Zodoende maakt LG nu gebruikt van het besturingssysteem Android.