Informatie over Samsung

Samsung Electronics is in meer dan 50 landen actief. Samsung Electronics is mede hierdoor één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Samsung Electonics is onderdeel van de Zuid-Koreaanse Samsung Group. De Samsung Group werd in 1938 opgericht door Lee Byung-Chull. Vandaag de dag staat Samsung voornamelijk bekend om haar mobiele telefoons en smartphones, terwijl dit niet de bedrijfstak is waar Samsung groot mee geworden is. Het bedrijf is groot geworden door de verkoop van huishoudelijke apparatuur. Pas vanaf de jaren negentig begeeft Samsung zich op de mobiele telefoon markt. Samsung is tegenwoordig één van de belangrijkste spelers in de smartphone wereld. Vooral met de immens populaire Galaxy lijn gooit Samsung hoge ogen. In de toekomst wordt er nog veel verwacht van de Samsung Galaxy lijn.

Smartphones en mobiele telefoons van Samsung

De aller eerst mobiele telefoon die Samsung op de markt heeft gebracht stamt uit het jaar 1988 en dat was de SH-100. De verkoop van dit toestel was niet om naar huis te schrijven, maar Samsung had een weg ingeslagen waarin ze toekomst zien. Samsung is altijd bezig geweest met innovatie van haar mobiele telefoons en vandaag de dag is Samsung één van de marktleiders op mobiele telefoon gebied. Er mag wel gesteld worden dat bijna iedereen ooit een Samsung mobiele telefoon of een smartphone in het bezit heeft gehad. De meest populaire smartphone lijn van Samsung is de Galaxy. Onder deze naam brengt Samsung ieder jaar een vlaggenschip uit en ook andere smartphones zoals de Galaxy Zoom, Prime, Active, Mini, Ace, Core, Fame, Grand, Note, Pocket en de welbekende Samsung Galaxy S. In de toekomst wordt er nog veel verwacht van Samsung met betrekking tot deze smartphone lijn.

Samsung mobiele telefoons zijn er in alle prijsklassen. Samsung wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om met een Samsung mobiele telefoon te lopen en hierdoor brengen ze jaarlijks ontzettend veel mobiele telefoons en smartphones op de markt. Ook de high-end smartphones van Samsung zijn haalbaar voor iedereen, maar dan moet je het toestel kopen in combinatie met een telefoon abonnement.

Besturingssystemen die worden gebruikt

Samsung mobiele besturingssystemen die je kunt aantreffen op de mobiele telefoons en smartphones zijn Android, Bada en Windows Phone. Het overgrote gedeelte van de mobiele telefoons van Samsung draait op het mobiele besturingssysteem Android. Door gebruik te maken van het besturingssysteem van Google heb je als gebruiker het voordeel dat het toestel voorzien is van van veel Google faciliteiten. Zo zijn de nieuwe toestellen uitgerust met de Google Play store waar apps gedownload kunnen worden.

De ouder toestellen van Samsung maken gebruik van Bada en Windows Phone. Het mobiele besturingssysteem Bada is ontwikkeld door Samsung. Het heeft een gebruiksvriendelijke TouchWiz interface. Windows Phone wordt gebruikt voor oudere smartphones van Samsung. Windows Phone is een besturingssysteem van Microsoft.