Samsung Galaxy s5

Samsung behoort tot de top van de telefoon branche en dat is natuurlijk niet voor niets. Samsung heeft een top toestel uitgebracht, namelijk de Samsung Galaxy S4. Dit toestel is de best verkochte smartphone. Van de opvolger van deze smartphone wordt natuurlijk erg veel verwacht. De Samsung Galaxy S5 moet het top toestel worden van 2015. En dit roept Samsung natuurlijk niet voor niets. De Samsung Galaxy S5 is uitgebreid met nieuwe snufjes en specificaties. Zo heeft het nieuwste toestel een groter scherm gekregen, om zo alles beter af te kunnen lezen. Ook is dit scherm voorzien van een amoled-technologie. Deze nieuwe technologie zorgt er voor dat het scherm zelf in de zon goed af te lezen is. Een ander nieuw snufje van de Samsung Galaxy S5, is dat dit toestel water- en stofbestendig is. Ook is het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner. Door middel van de vingerafdruk van de gebruiker, is het toestel te bedienen. Een ander mooi snufje van dit toestel is, dat de smartphone aan de achterkant een camera heeft van maar liefst 16 megapixels.

Modellen, uitvoeringen, prijzen en abonnementen vergelijken

De Samsung Galaxy S5 is maar liefst te verkrijgen in vier verschillende kleuren. De te verkrijgen kleuren zijn wit, zwart, goud en blauw. De modellen hebben aan de achterkant een reliëf van gaatjes. Bij de gouden uitvoering geeft dit een heel chique effect. Alle vier modellen hebben een opslaggeheugen van 16 GM, dit is standaard. Wel kan dit geheugen natuurlijk uitgebreid worden door middel van een microSD-kaart. Het overige design van de modellen verschillen niet erg veel ten opzichte van de populaire voorganger. Wel is de nieuwe smartphone iets dikker, breder en groter . De prijzen van de vier verschillende modellen verschillen wel behoorlijk. Zo is de zwarte uitvoering het goedkoopst. De aanschafprijs voor dit model ligt tussen de € 550,- en € 600-. De gouden uitvoering is het duurst. De aanschafprijs van dit model ligt tussen de € 650,- en € 700,-. Aangezien de Samsung Galaxy S5 behoorlijk prijzig is, wordt dit toestel over het algemeen afgesloten in combinatie met een abonnement. Er zijn natuurlijk verschillende aanbieders die dit toestel aanbieden, zodoende is het altijd erg verstandig om deze abonnementen van te voren te vergelijken.

Plus- en minpunten van de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 is erg gebruiksvriendelijk. Dit onder andere doordat deze smartphone stof- en waterbestendig is. Zo kan dit toestel ook rustig mee worden genomen naar het strand. Het toestel is namelijk voorzien van een IP67-certificering. Dit betekend eigenlijk dat er een soort laag over het toestel heen zit, die het toestel beschermt tegen water, stof en zand. Een ander leuk pluspunt van de Samsung Galaxy S5, is dat dit toestel erg met zijn tijd meegaat. Tegenwoordig is iedereen erg bezig met een gezonde levensstijl en hier sluit dit top toestel helemaal bij aan. De Samsung Galaxy S5 heeft namelijk een ingebouwde hartslagmeter en een ingebouwde persoonlijke fitness tracker. Zo zorgt de Samsung Galaxy S5 er voor dat je overal fit kunt blijven.

Aan deze nieuwe smartphone zijn natuurlijk bijna geen minpunten te ontdekken. We zijn er twee punten waar Samsung wat mee zou kunnen doen. Zo is er weinig veranderd aan het design en blijft de 16 megapixels camera toch iets achter bij de concurrentie. Zo zijn er al smartphone uitgebracht met een camera met maar liefst 20 megapixels.

Specificaties

De Samsung Galaxy S5 wordt omschreven als het paradepaardje van Samsung. Dit is niet gelogen, aangezien het toestel een 5.1 inch scherm heeft met amoled-technologie. Daarnaast een 16 megapixels camera met supersnelle autofocus en het toestel draait op het nieuwste besturingssysteem van Android.