Algemene informatie Sony

In 2001 werd de joint venture Sony Mobile Communications AB opgericht. Deze 50/50 joint venture was een samenwerking tussen het Japanse Sony en het Zweedse Ericsson. Met de oprichting kwamen er mobiele telefoons op de markt met de naam Sony Ericsson. In de joint venture kon er gebruikgemaakt worden van de kennis die beide bedrijven al in huis hadden. Sony had voornamelijk kennis van consumentenelektronica en Ericsson van mobiele technologie. Sony Ericsson produceerde mobiele telefoons voor een brede markt. Er waren simpele basis mobiele telefoons tot de geavanceerde smartphones. In 2011 kocht Sony het 50 procent aandeel van Ericsson in de joint venture op en vanaf 2012 verdween ook de naam Sony Ericsson en word alleen de naam Sony nog gebruikt voor de mobiele telefoons die op de markt komen. Het hoofdkantoor van Sony Mobile Communications AB is gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft ook onderzoeksfaciliteiten in onder andere Zweden, China, Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk.

Smartphones en mobiele teleoons van Sony

Sony heeft al ontzettend veel mobiele telefoons op de markt gebracht, ondanks dat het bedrijf pas vanaf 2012 onder de naam Sony mobiele telefoons op de markt brengt. Hiervoor hadden alle toestellen de naam Sony Ericsson. Sony heeft altijd mobiele telefoons op de markt gebracht in alle prijsklassen, zo kon er een grote markt bediend worden. Elke mobiele telefoon die op de markt kwam komt uit een bepaalde serie en elke serie letter staat specifiek voor iets. Zo hadden de toestellen in de R-serie hun oorsprong in de Radio. Dit waren mobiele telefoons met een ingebouwde AM/FM-radio. Ook had je de W-Serie die zijn oorsprong kende in de Walkman en dit waren mobiele telefoons die op muziek georiƫnteerd waren. Vandaag de dag brengt Sony haar nieuwe toestellen uit in de X-serie, Xperia. Het huidige vlaggenschip van Sony is de Xperia Z2.

Sony Mobile brengt om het half jaar een nieuwe smartphone op de markt. Het is mogelijk om de toestellen van Sony als los toestel of in combinatie met een telefoon abonnement te kopen. Sony ontwikkeld mobiele telefoons in alle prijsklassen, zo is er voor iedereen een geschikt toestel op de markt te vinden.

Besturingssysteem Sony

Sony maakte eerder gebruik van het mobiele besturingssysteem van Windows Phone, maar de laatste toestellen die op de markt gebracht zijn hebben allemaal als besturingssysteem Android. Dit besturingssysteem is ontwikkeld en in beheer van Google. Dit heeft als voordeel dat je van veel Google faciliteiten gebruik kunt maken, zoals Gmail, Google+ en Google Maps. Om de Sony mobiele telefoon of smartphone in te richten kunnen er apps gedownload worden in de Google Play Store.