Sony Xperia Z2

Sony heeft haar bekendheid gekregen als groot elektronica concern, maar Sony doet natuurlijk nog veel meer. Zo is Sony samen met Ericsson begonnen met het uitbrengen van mobiele telefoons, om dit later alleen door te kunnen zetten. De mobiele telefoons die Sony toen der tjd uitbrachten waren al erg functioneel. Sony vindt het dan ook erg belangrijk, om haar gebruikers alles te kunnen bieden wat zij van een mobiele telefoon verwachten. De nieuwste smartphone, die Sony heeft uitgebracht, is de Sony Xperia Z2. Een smartphone die met haar tijd meegaat en de gebruiker voorziet van vele snufjes en leuke apps. De Sony Xperia Z2 volgt de populaire Sony Xperia Z1 op. De Sony Xperia Z1 is op dit moment een veel gevraagde smartphone en Sony hoopt dit natuurlijk ook waar te kunnen maken met het nieuwste toestel. Daar zijn wij ook niet bang voor, aangezien Sony het nieuwste toestel heeft voorzien van nog betere specificaties, snufjes en apps.

Modellen, uitvoeringen en prijs

De Sony Xperia Z2 heeft een wat groter scherm gekregen, dan haar voorganger. Zodoende is dit nieuwe model dan ook iets groter. De Sony Xperia Z2 is om precies te zijn 146,8 mm lang en 73,3 mm breed. Het toestel is 8,2 mm dik en het toestel weegt 163 gram. Een iets zwaarder toestel dus. De Sony Xperia Z2 is te verkrijgen in drie verschillende kleuren, namelijk de standaard kleuren zwart en wit en het toestel is ook te verkrijgen in het paars. Het werkgeheugen van de Sony Xperia Z2 is vergroot naar 3 GB en hiermee loopt Sony iets voor op de concurrentie, die meestal een werkgeheugen van 2 GB aanbieden. Het opslaggeheugen van het toestel is 16 GB. Dit is natuurlijk niet heel veel en zodoende biedt Sony ook de mogelijkheid aan, om dit opslaggeheugen uit te breiden door middel van een microSD-kaart aan te schaffen. Nu is het natuurlijk nog de vraag, wat de Sony Xperia Z2 gaat kosten. De aanschafprijs van dit toestel ligt zo rond de € 650,- . Met deze aanschafprijs kan Sony goed concurreren met de concurrentie. De meeste gebruikers nemen dit toestel af in combinatie met een abonnement, zodat er alleen maandelijks de abonnementskosten hoeven te worden betaald. Vergelijk van te voren wel altijd alle abonnementen die te verkrijgen zijn, om zo altijd voor het beste abonnement te kunnen kiezen.

Plus- en minpunten van de Sony Xperia Z2

Wat we nog niet hebben verteld, is dat de Sony Xperia Z2 een camera aan de achterkant heeft van maar liefst 20,7 megapixels. Deze camera is dan ook met stip het grootste pluspunt van dit toestel. Er kunnen prachtige foto’s en video’s worden geschoten met deze camera.

Het is natuurlijk altijd lastig om een minpunt te benoemen, van een top toestel. Het enige nadeel aan de Sony Xperia Z2, is het design. De Sony Xperia Z2 lijkt namelijk te veel op de Sony Xperia Z1.

Specificaties

De Sony Xperia Z2 wordt omschreven als een top toestel en hier heeft Sony niets van gelogen. Zo is de Sony Xperia Z2 een erg snelle smartphone. Dit komt door de 2,3 GHz quad-core processor. Het toestel draait daarnaast op het besturingssysteem Android KitKat 4.4. De Sony Xperia Z2 heeft een groter scherm gekregen en de grootte van het scherm is 5,2 inch. Het toestel heeft een fantastische camera aan de achterkant, van maar liefst 20,7 megapixels. Het toestel is daarnaast ook nog eens stof- en waterbestendig, zodat het toestel overal mee naar toe kan worden genomen. Niet onbelangrijk, is dat de batterijcapaciteit ook is vergroot. De capaciteit van de batterij is maar liefst 3200 mAh, wat betekend dat de batterij van het toestel erg lang meegaat.